Blok - Een juiste indeling in blokken: verschil tussen versies

Uit Nederlandse TrainController Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 9: Regel 9:
 
* Het ontwerp in TC 7.0 gold is ook beschikbaar.   
 
* Het ontwerp in TC 7.0 gold is ook beschikbaar.   
  
Bij dit ontwerp hoort natuurlijk ook een zinnige bedrading.   
+
Bij dit ontwerp hoort natuurlijk ook een juiste bedrading.   
* op deze [http://www.opendcc.de/info/verdrahtung/wiring.html website] van Wolfgang Kufer zijn belangrijke aanwijzingen te vinden.   
+
* op deze [http://www.opendcc.de/info/verdrahtung/wiring.html website] van Wolfgang Kufer zijn belangrijke aanwijzingen over draaddoorsneden te vinden.   
  
Op een vraag over het aantal bezetmelders heeft Freiwald in deze [http://www.freiwald.com/forum/viewtopic.php?t=12101 bijdrage] een toelichting op gegeven.   
+
Op een vraag over het aantal bezetmelders heeft Freiwald in deze [http://www.freiwald.com/forum/viewtopic.php?t=12101 bijdrage] een toelichting op gegeven. Vertaling:  
  
 +
*''Bezetmelders corresponderen met blokken. Maar: bezetmelders kosten veel geld, blokken kosten bijna niets, tenminste zolang er geen melders op aangesloten zijn. Daarom  raad ik aan bij de bouw van een baan liever te veel dan te weinig blokken te maken en alle blokken te voorzien van een eigen aansluiting. Voor mijn eigen baan zou ik alle blokken in drieën delen en alle wissels isoleren. Maar het is natuurlijk van uit financieel oogpunt onzinnig al die blokken ook meteen van melders te voorzien. Maar er is natuurlijk niets op tegen om meerdere blokken en secties aan te sluiten op een zelfde melder. Dat bespaart geld maar geeft wel de mogelijkheid later eenvoudig aanpassingen te kunnen doen.
 +
''
 
   
 
   
  

Huidige versie van 25 mrt 2013 om 11:49

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Diverse
Hulpmiddelen