Arie.
Helemaal gelijk dat er knikken kunnen ontstaan bij de overgang tussen de twee flex stukken rails.
Heb dat als volg opgelost, op 2 manieren,
Bij de eerste overgang bij het begin van de spiraal beginnen met flex op ongeveer 10 cm voordat de spiraal begint en dan heb je aan het eind van het eerste rails van 1 meter lang ongeveer 3 cm verschil en dat wordt iedere keer 3 cm meer, dus bij de tweede stuk flex is het al 6 cm en bij 3 stukken flex 9 cm enz. enz. Dit wordt bij een spiraal met meerdere lagen wel een geschuif met de rails staven op de biels en daardoor niet geheel een succes.
De tweede manier die ik toepast en mij beter bevalt is als volgt.
Ook beginnen met een recht stukje van ongeveer 10 cm dan beginnen met het buigen en de rails vastzetten, (kan met een schroefje omdat meestal een spiraal buiten het zicht komt), de laatste 10 cm van een stuk flex laat ik nog even los en zaag aan de binnenste staaf er 3cm vanaf. Dan steek ik het volgende stuk flex rail met de verbinder eraan en soldeer aan de buitenkant van de rails er een klein stukje kern van een stroomdraad eraan (montage draad wat thuis in de leidingen zit) voor de versteviging omdat rails verbinder moeilijk solderen en dan ga ik met het buigen verder tot de volgende overgang en dan weer een stuk flex op deze manier eraan.
De overgangen gaan dan mooi in de ronding mee maar ieder heeft zo zijn eigen manier.
Om het goed te doen is het een beetje extra werk maar zoals je schrijft, Dan heb je ook wat, en daar ben ik het mee eens
Iedereen doet het zoals hij denk dat het goed is en dat is ook goed, uiteindelijk lijden er vele wegen naar Rome en de eindbestemming is allemaal hetzelfde doel, een goed lopende spiraal.
Gr Piet