In de multimaus (pro) wordt niet opgeslagen behalve de invoering in de bibliotheek.
Wisseladressen worden vastgelegd in de wisseldecoder.
Lok adressen worden vastgelegd in de decoder die in de lok zit.
Het adres van de terugmelder wordt bij Roco in de terugmelder 10787 geactiveerd bij het vastleggen van het adres.
De rode multimaus is een centrale die verbonden is met de interface.
De centrale is zo geprogrammerd dat de adressen er allemaal in zitten.
Als je bv de multimaus op een adres zet dan weet de centrale welke eenheid van bitjes die hij moet verzenden via de interface naar de baan, bitjes zijn o en 1 die in een bepaalde samenstelling en aantal zijn opgebouwd waarbij de eerste een startbit is de laatste een stopbit, zo’n samenstelling van bitjes wordt zeer snel en vaak achter elkaar verzonden.
Voor ieder adres is deze samenstelling anders.
De decoder in de lok is in staat deze bitjes te herkennen en filtert er dan die uit die voor hem van belang zijn, alleen als het adres hetzelfde is dan herkent hij deze bitjes.
Ook worden er gelijktijdig bitjes meegestuurd voor de verlichting snelheid enz.
De bibliotheek is niet anders dan een adres in een andere vorm, het is een naam en daar heb je ook het adres bij moeten ingeven die hetzelfde doet dan als je alleen het loknummer aangeeft bij het rijden.
De Multimaus pro heeft geen centrale inzich, hier is de centrale en interface in een kastje verwerkt, omdat de centrale er inzit is het ook niet meer nodig om een master ingang te hebben, alle muis aansluitingen zijn dan ook slave ook de draadloze en werkt dan ook zonder dat de multimaus pro aanstaat of een slave is aangesloten.
Tc moet je hierbij zien als een slave (muis), deze doet niets anders dan wat een muis ook doet, bitjes verzenden naar de interface die het dan weer op de rails zet en bv bij bezetmelding een seintje retour krijgt.
Bij de multimaus (pro) kun je geen banenplan ingeven maar wel kun je een aantal wissel invoeren die dan met een opdracht achter elkaar worden geschakeld (wisselstraat).
Gr Piet