Naast een aantal (betaalde) treinaansturingprogramma's zijn er ook enkele die kosteloos vele, zo niet alle treinactiviteiten, kunnen aansturen.
In combinatie met de SPROGII en varianten en DecoderPro, welke als interface tussen de PC en de locomotief zitten, kun je de trein/lok uitlezen en programmeren.
Ten tijde van de versterkers 10761 en 10764 was dit toch wel het summum. De programmatuur was gratis en de SPROGII voor < €60, was dit zeer aantrekkelijk.
Een schakeltableau met wisselstraten was binnen handbereik. Uitlezen, de wens van vele "DIGITAL is Cool" gebruikers kon ook.
Ook ik ben gezwicht voor het product en tevreden.
JMRI is de hoofdpoot en levert, zoals vele open source pakketen, een totaal pakket met een steeds beter wordende ondersteuning.
Wat is er voor nodig:
- [size=78%]een PC/laptop met Windows, MacOS of Linux. Geheugen en harde schijf niet kritisch.Windows minimaal XP. MacOS 9 en Linux ook een 32 bit versie of een 64-er. Dus een oudje kan.[/size]
- [/size][size=78%]Java[/size]
[/size]Kijk eens op deze site: [size=78%][/size][size=78%]https://www.jmri.org[/size][/size][/size][size=78%]De [/size]software[size=78%] werkt ook met de Z(z)21.[/size][size=78%][/size][size=78%]Ik werk met een 10761 als versterker en programmeert vanuit [/size]mijn[size=78%] PC via een SPROGII de locomotieven.[/size][size=78%][/size][size=78%]Print per lok de instellingen uit en heb zo een goed overzicht.[/size][size=78%][/size]M.b.v. m[size=78%][/size]
ijn MM rijd ik dan mijn treinen.[size=78%]
[/size]Dus in feite heb ik zo een z21 configuratie gecreëerd.[size=78%][/size]Natuurlijk is een DR5000 een prachtige centrale, maar die is alleen voor Windows. Voorlopig nog geen andere OS-en.[size=78%][/size]Heb je Linux, dan heb je al Java, dus is de installatie een [size=78%][/size]🍏🍳.[/size][/size]Tot binnenkort.[/size][/size]Dirk